Prof. Paolo Fabbri viešnagė Vilniuje

2018 m. gegužės 8-10 dienomis Vilniuje viešėjo Greimo mokinys ir autoritetingas jo idėjų populiarintojas prof. Paolo Fabbri.

Paolo Fabbri yra Umberto Eco romane „Rožės vardas“ pavaizduoto Paolo di Rimini prototipas. Sutampa jo ir šio personažo vardai ir gimtoji vieta. Šis personažas yra knygų rijikas, bet nemėgsta rašyti. Jis  vadinamas Abbas agraphicus. Įspūdinga erudicija ir nenoras rašyti būdinga ir Paolo Fabbri. Romane Paolą di Rimini globoja Algirdas Kliunietis, vienuolių pramintas Doctor Quadratus. Tai nuoroda į Algirdą Julių Greimą ir jo semiotinį kvadratą.

Gegužės 8 d. 18 val. Italų kultūros institute (Universiteto g. 4) Paolo Fabbri pristatė jo sudarytą Algirdo Juliaus Greimo mitologinių studijų rinktinę „Mitologiche. La semiosfera Lituana” (Roma: Aracne 2017). Prof. Fabbri įvadas prancūzų kalba itališkajai Greimo mitologijos rinktinei (.docx). 

Filologijos fakultete profesorius skaitė dvi paskaitas apie šiandieninę mitologiją bendru pavadinimu: „Žymėtoji“ semiotika: ikoninė strategija”. Pirmoji paskaita gegužės 9 d. – „Zombių tyrinėjimas“, antroji gegužės 10 d. – „Maskuotės ir tatuiruočių tyrinėjimai“ . Prof. Fabbri straipsnio šia tema santrauka anglų kalba: http://www.semiotika.lt/file/renginiai/Yes-we-Zombies-can.docx  

Prof. Paolo Fabbri yra semiotikos dėstytojas Romos LUISS universitete, Urbino universiteto doktorantūros studijų komiteto narys, Milano IULM instituto doktorantūros studijų komiteto narys, daugybės straipsnių ir ese semiotikos tema autorius.